سیستم عامل لینوکس چیست
در این مقاله توضیح داده ایم که لینوکس و سیستم عامل لینوکس چیست ؟ لینوکس در واقع یک سیستم عامل منبع باز (OS) است. سیستم عامل نرم افزاری است که مستقیماً سخت افزار و منابع سیستم مانند CPU و حافظه ذخیره سازی را مدیریت می کند. برای درک اینکه لینوکس چیست، باید بدانید که سیستم عامل اساسا رابط بین برنامه ها و سخت افزار است و بین تمام نرم افزارها و منابع فیزیکی شما ارتباط برقرار می کند. در این مقاله به شما می گوییم سیستم عامل لینوکس چیست و مزایای استفاده از لینوکس آشنا می شویم.
سیستم عامل چیست
سیستم عامل چیست؟ سیستم عامل نرم افزاری است که به عنوان رابط بین اجزای سخت افزاری کامپیوتر و کاربر عمل می کند. برای اجرای برنامه ها، هر سیستم کامپیوتری باید حداقل یک سیستم عامل داشته باشد. برنامه هایی مانند مرورگرها، MS Office، Notepad Games و غیره برای انجام وظایف خود به سیستم عامل بستگی دارند. این سیستم عامل همچنین به شما کمک می کند تا با کامپیوتر بدون نیاز به صحبت کردن با آن ارتباط برقرار کنید.
همچنین در زمینه هاست هنگام ثبت دامنه و تهیه و خرید سرور اختصاصی و مجازی و یا خرید هاست بسته به نوع سیستم عامل سرور باید بهترین گزینه را انتخاب کنید. برای اینکه بدانیم سرور چیست، سرور یک نرم افزار یا دستگاه سخت افزاری است که درخواست های ارسال شده از طریق شبکه را می پذیرد و به آنها پاسخ می دهد. از آنجایی که سرورها بسته به نوع سیستم عامل و عملکرد آنها متفاوت است، باید در هنگام خرید وب سرور یا خدمات وب، خرید سرور مجازی (vps) یا هاست نامحدود یا اشتراکی به این موضوع توجه کنید. (اینجا را کلیک کنید تا بدانید وب سرور چیست و اینجا را کلیک کنید تا متوجه شوید vps چیست.)
برخی از نرم افزارها روی سیستم عامل های خاصی اجرا می شوند. برای مثال php یا python زبانی است که روی سرورهای لینوکس اجرا می شود. اینجا را کلیک کنید تا بفهمید PHP چیست و پایتون چیست. در نتیجه باید یک هاست پایتون برای اجرای زبان برنامه نویسی پایتون تهیه کنید.
در واقع می توان گفت که استفاده از هر کامپیوتر یا موبایلی بدون داشتن سیستم عامل امکان پذیر نیست. از مهم ترین انواع سیستم عامل ها می توان به لینوکس، ویندوز، مک، اندروید، آی او اس و… اشاره کرد.
تاریخچه لینوکس
یونیکس به دلیل پشتیبانی و پایگاه توزیع گسترده یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها در جهان است. تاریخچه لینوکس برای اولین بار در اواسط دهه 1970 به عنوان یک سیستم چندوظیفه ای برای مینی کامپیوترهای مرکزی و فریم ها توسعه یافت. یونیکس چندین توزیع دارد و لینوکس نسخه رایگان یونیکس است که در اصل توسط لینوس توروالدز ایجاد شده است. او از سال 1991 به عنوان دانشجو در دانشگاه هلسینکی فنلاند مشغول تولید لینوکس است.
لینوس اولین نسخه لینوکس را به صورت رایگان در اینترنت منتشر کرد و به طور ناخواسته یکی از بزرگترین پدیده های توسعه نرم افزار در تمام دوران را ایجاد کرد. امروزه لینوکس توسط تیمی متشکل از چندین هزار توسعه دهنده که با هم در سراسر اینترنت کار می کنند نوشته و نگهداری می شود. در مارس 1999، اولین نمایشگاه جهانی لینوکس در سن خوزه، کالیفرنیا، با حضور بیش از 12000 نفر برگزار شد. اکثر تخمین ها تعداد کاربران لینوکس در سراسر جهان را حدود 10 میلیون نفر نشان می دهد.
سیستم عامل لینوکس چیست
لینوکس یکی از محبوب ترین نسخه های سیستم عامل یونیکس است. این منبع رایگان است و کد منبع آن به صورت رایگان در دسترس است. استفاده از آن کاملا رایگان است. از آنجایی که لینوکس برای سازگاری با یونیکس طراحی شده است، لیست عملکرد آن بسیار شبیه به یونیکس است.
همانطور که قبلا ذکر شد، سیستم عامل ها رابط بین برنامه ها و سخت افزار هستند و ارتباط بین تمام منابع نرم افزار و سرور شما را فراهم می کنند. سیستم عامل لینوکس چیست؟ لینوکس برای کار با طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی در تمام دستگاه های تلفن همراه و ابر رایانه ها طراحی شده است. هر سیستم عامل مبتنی بر لینوکس شامل یک هسته لینوکس است که بر روی اجزای سخت افزاری اجرا می شود و مجموعه ای از برنامه های نرم افزاری که بقیه سیستم عامل را پوشش می دهد.
مزایای لینوکس
بسیاری از قابلیتهای عالی در سیستم عامل لینوکس وجود دارد که نشان میدهد این سیستم از سایر سیستم عاملها بهتر است. در ادامه مزایای لینوکس در سیستم عامل لینوکس را شرح میدهیم.
منبعباز
از آنجا که لینوکس منبعباز است، کد منبع آن به راحتی در دسترس همه است. هر کسی که دانش برنامهنویسی داشته باشد میتواند این سیستم عامل را شخصیسازی کند. میتوان کدهای آن را برای هر هدفی مشارکت، اصلاح، توزیع و افزایش داد.
امنیت
ویژگی امنیتی لینوکس دلیل اصلی این است که مطلوبترین گزینه برای توسعهدهندگان است. هر برنامه نیاز به اجازه توسط کاربر مدیر دارد. تا زمانی که مدیر دسترسی رمز ورود را ارائه ندهد، ویروس اجرا روی سیستم نمیشود. سیستمهای لینوکس به هیچ برنامه آنتیویروسی نیاز ندارند.
سبک
لینوکس سبک است. شرایط مورد نیاز برای اجرای Linux بسیار کمتر از سایر سیستم عاملها است. در لینوکس، میزان حافظه و فضای دیسک مورد نیاز نیز کمتر است. به طور کلی، بیشتر توزیعهای لینوکس به ۱۲۸ مگابایت RAM و تقریباً به همان میزان فضای دیسک نیاز دارند.
پایداری
لینوکس نسبت به سایر سیستم عاملها پایدارتر است. لینوکس برای حفظ سطح عملکرد نیازی به راه اندازی مجدد سیستم ندارد. همچنین بندرت کند میشود و زمان اجرای بالایی دارد.
عملکرد
سیستم لینوکس عملکرد بالایی را از طریق شبکههای مختلف فراهم میکند. این قابلیت، امکان مدیریت همزمان تعداد زیادی از کاربران را دارد.
انعطافپذیری
سیستم عامل لینوکس بسیار انعطافپذیر است. همچنین میتواند برای برنامههای دسکتاپ، سیستمهای جاسازی شده و برنامههای سرور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
بهروزرسانیهای نرم افزار
در لینوکس، به روزرسانیهای نرمافزار در کنترل کاربر است. ما میتوانیم به روزرسانیهای مورد نیاز را انتخاب کنیم. این به روزرسانیها بسیار سریعتر از سایر سیستم عاملها هستند و بنابراین میتوانند به راحتی و بدون مواجه شدن با مشکلی نصب شوند.
توزیعها
توزیعهای لینوکس زیادی در بازار موجود است. ما میتوانیم با توجه به نیازهای خود گزینه مورد نظر را انتخاب کنیم.
CD / USB زنده
تقریباً همه توزیعهای لینوکس از گزینه Live CD/USB برخوردار هستند. این قابلیت به ما این امکان را میدهد که سیستم عامل لینوکس را بدون نیاز به نصب، بررسی یا اجرا کنیم.
رابط کاربری گرافیکی
لینوکس یک سیستم عامل مبتنی بر خط فرمان است اما یک رابط کاربری تعاملی مانند ویندوز را نیز فراهم میکند.
مناسب برنامه نویسان
این سیستم عامل تقریباً از همه انواع زبانهای برنامهنویسی پرکاربرد مانند Cو C ++، Java، Python، Ruby وپشتیبانی میکند. علاوه بر این، طیف وسیعی از برنامههای مفید را برای توسعه ارائه میدهد.
خرید هاست لینوکس
در این مقاله به بیان چیستی لینوکس و مزایای آن و همچنین توزیع های مختلف لینوکس پرداختیم. در صورت نیاز به خرید هاست دانلود، هاست ایمیل یا خرید هاست لینوکس یا سرورهای لینوکس می توانید با کارشناسان مجرب و مخفی تماس بگیرید.